Inviterer til vidsynt konferanse i Bodø

Internasjonalt utdanningssamarbeid vil være i vinden som aldri før under Internasjonaliserings­konferansen IK18, 13.–15. mars 2018. Arrangørene lokker med et sterkere internasjonalt preg og et mer mangfoldig program enn tidligere.

Av: Andreas Kjeldsberg Pihl.

Publisert: 30.11.2017

Norske og kinesiske studenter spaserer med en kinesisk professor i Kina

I dag åpnet SIU påmeldingen til sin årlige konferanse om internasjonalisering i høyere utdanning, som denne gang vil løfte de store, prinsipielle spørsmålene om internasjonalisering som samfunnsoppdrag.

Samtidig vil den bevege seg ned på mer praktiske problemstillinger og konkrete geografiske og tematiske interesseområder. Alle som på ulike måter jobber med internasjonalt utdanningssamarbeid skal finne noe verdifullt å ta med seg fra Bodø disse dagene.

Her finner du hele programmet for IK18

Mange utenlandske deltakere

– Vi er stolte over å presentere en konferanse med en enda sterkere internasjonal profil enn tidligere, og med et variert, faglig solid og inspirerende program. Og vi er svært takknemlige for at Nord universitet har påtatt seg å være vertskap, sier assisterende direktør i SIU, Gro Tjore.

Se hennes velkomsthilsen på video:

Tjore skal lose deltakerne gjennom den første konferansedagen i plenum, som av hensyn til omkring hundre utenlandske gjester vil foregå på engelsk. En stor delegasjon fra kinesiske utdanningsmyndigheter og -institusjoner vil delta på deler av konferansen. Det samme vil representanter fra en rekke europeiske land som deltar i utdanningssamarbeid gjennom EØS-midlene.

Strategisk møteplass

– IK18 vil gi en unik sjanse til å bygge internasjonalt nettverk og utforske nye muligheter for samarbeid, både med Kina og med ulike europeiske land. Her bør både ledere, faglig ansatte og andre som jobber strategisk med internasjonalisering, kjenne sin besøkelsestid, oppfordrer Tjore.

Gå direkte til påmeldingen

«Norge i verden: Høyere utdanning for fremtidens samfunn» er temaet for konferansen. Bak dette ligger erkjennelsen av at sentrale utviklingstrekk som klimakrise, migrasjon og digitalisering stiller store krav til omstilling og tilpasning i årene vi har foran oss. Sammen må vi bevege oss mot et mer bærekraftig, inkluderende og innovativt kunnskapssamfunn.

– Høyere utdanning skal være en inngangsbillett til arbeidslivet og forberede studentene til aktiv samfunnsdeltakelse. I en tid med enorme endringer er det naturlig å spørre seg hvordan vi best kan forberede studentene på det som kommer. Har norsk høyere utdanning det som skal til for å utdanne fremtidens verdensborgere? spør Tjore.

Bli kjent med Nord universitet

Pål Pedersen

Pål Pedersen (foto: Nord universitet)

Pål Andreas Pedersen, SIUs styreleder frem til desember 2017, er glad for at konferansen finner sted ved universitetet han jobber på i Bodø.

– At vi skal samles på Nord universitet i Bodø denne gangen, håper jeg inspirerer mange fra institusjonene rundt omkring i hele landet til å benytte anledningen til å besøke oss, samt delta aktivt på konferansen. Jeg håper også deltakelsen fra Nord universitet egne ansatte blir stor! sier han.

Pedersen er professor i samfunnsøkonomi ved Handelshøgskolen, Nord universitet, og var i perioden 2007–2015 universitetets rektor.

– Konferansen gir god anledning til å dele erfaringer i internasjonaliseringsarbeid på tvers av institusjonene, og lære av hverandre, samt gjøre seg kjent med SIUs mange virkemidler for å fremme internasjonalisering i høgere utdanning, påpeker han.

Les alt om konferansen og meld deg på her 

Nord universitet

Et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv.

Leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst.

12.000 studenter og 1.200 ansatte, fordelt på ni studiesteder. 

Rektor har kontor i Bodø.

Nord universitets hjemmeside


Kort om Bodø

Bykommune i Nordland fylke

Kåret til Norges mest attraktive by i 2016

51 000 innbyggere

Turistinformasjon


Informasjon og påmelding