SIU har blitt Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning. Det vil komme et nytt nettsted tidlig 2019.

Store muligheter i Eurasiaprogrammet

Nå kan du søke om prosjektmidler gjennom Dikus Eurasiaprogram, søknadsfristen er 15. februar 2019

Av: Pål Adrian Clausen Ryen.

Publisert: 08.01.2019

Eurasia

 

Diku lyser ut midler til samarbeid mellom institusjoner i Norge og Armenia, Aserbajdsjan, Georgia, Kasakhstan, Kirgisistan, Hviterussland, Moldova, Tadsjikistan og Ukraina. Hvert prosjekt kan søke om inntil 1,5 millioner NOK.

Søknadsfrist: 15.februar 2019 kl. 15:00 norsk tid.

Informasjon om Eurasiaprogrammet og utlysningen finner du via programsidene.

Dersom du er interessert så arrangerer Diku søkerwebinar torsdag 10. januar klokken 10:00-11:30.

Populær praksisordning

–Mange av prosjektene i Eurasiaprogrammet kombinerer forskning og utdanning på nye måter i sine samarbeid. I tillegg bygger de opp spennende studietilbud for utveksling for norske studenter og studenter fra samarbeidslandene, sier Hege Toje i Diku.

Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har lenge hatt et tett samarbeid med Kirgisistan, et samarbeid som nå er utvidet med Georgia. Samtidig er det nå mulighet for studentene å søke om å få praksis i et av disse landene. Denne utvidelsen har vært en stor suksess og USN hadde i høst 30 interesserte til 3-4 praksisplasser.

–USN er et godt eksempel, de opplever stor konkurranse blant sine studenter om praksisopphold i Kirgisistan eller Georgia innenfor bærekraftig turisme. Det er store muligheter i Eurasia-programmet og vi gleder oss til å se hvilke prosjekter som kommer inn i år, avslutter en spent Hege Toje.