SIU har blitt Diku – Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning. Det vil komme et nytt nettsted tidlig 2019.

- Søk! Du kommer ikke til å angre

Er du lærer med norsk og fransk i fagkretsen? Kan du tenke deg å undervise norske elever som tar 3-årig videregående skole i Frankrike? Da kan dette være jobben for deg!

Av: Heidi Skålevik.

Publisert: 20.02.2018

Det er ledig stilling som seksjonsleder ved den norske seksjonen på Lycée Pierre Corneille i Rouen og ved den norske seksjonen på Lycée Alain Chartier i Bayeux i Frankrike fra 1. september 2018. Tilsettingen er for to år, med mulighet for forlengelse.

Søknadsfrist er søndag 4. mars.

Se stillingsannonsen for undervisnings-/seksjonslederstillinger i Rouen og Bayeux.

Seksjonsleder Bayeux_web1

Katrine er seksjonsleder i Bayeux. Her er hun sammen med Norskseksjonen 2016/2017 på ferie i Loire-dalen og slottet Chenonceau i vårferien 2017. Foto: Katrine Knudsen.

Tenker du på å søke? Her får du et innblikk i arbeidshverdagen til Katrine Knudsen, som er seksjonsleder i Bayeux.

Hva motiverte deg til å søke på stillingen som seksjonsleder i Bayeux?

Jeg hadde lest om ordningen og stillingen som seksjonsleder og syntes det hørtes ut som en veldig interessant jobb. Men det var først etter å ha snakket med en kollega på den norske skolen hvor jeg arbeidet, som selv hadde hatt døtrene sine i Bayeux og som var svært begeistret over dette utvekslingsprogrammet, at jeg ble overbevist og sendte en søknad.

Jeg hadde bodd noen måneder i Frankrike tidligere, men det begynte å bli noen år siden og jeg kjente på lysten til å reise ut og oppleve noe nytt. Jobben hørtes spennende og utfordrende ut og Bayeux på ut som en veldig koselig, liten by.

Hva er det beste med jobben?

Det aller beste må nok være elevene jeg har her nede. Man får en spesiell kontakt med dem og vi blir veldig godt kjent. De er utrolig flotte og sterke jenter, og de imponerer meg hver eneste dag.

Seksjonsleder Bayeux_web3

Secondene og seksjonsleder på båttur i Paris. Foto: Katrine Knudsen.

Et annet stort pluss er at jobben er så variert, man har mange ulike ansvarsoppgaver og det er aldri et kjedelig øyeblikk. Jeg har ofte gjort ting som har vært litt utenfor komfortsonen, og det gir en utrolig mestringsfølelse når man får det til! Samtidig har man en god støtte i de andre seksjonslederne, i kollegaer på skolen og i SIU, og dermed har man alltid noen å spørre om hjelp når det er utfordringer som dukker opp.

I tillegg arbeider man jo på en fransk videregående skole, med både franske og norske elever, og man får dermed mulighet til å bli kjent med det franske skolesystemet og den franske kulturen fra innsiden. Det er en veldig interessant erfaring å ta med seg tilbake til den norske skolen.

Hvilke opplevelser og erfaringer vil du ta med deg videre i karrieren og livet?

Jeg har lært utrolig mye på de snart to årene jeg har vært her. Jeg har opplevd så mye spennende, både på jobb og på fritiden. Jeg har fått brukt og utviklet mange sider ved meg selv, både som lærer, som leder og som menneske. Jeg har forbedret fransken min og lært mye om det franske samfunnet.

Tre ganger i året reiser vi på seksjonsreiser til ulike steder i Frankrike, og disse turene har vært veldig lærerike og spennende. Det har virkelig åpnet øynene mine for hvor fantastisk dette landet er!

I tillegg vil jeg trekke fram D-dagsseremoniene, seksjonens årlige Lucia-feiring med over 150 gjester og besøk hos den norske ambassadøren som opplevelser jeg aldri vil glemme. Jeg har også fått flere gode venner her nede som jeg helt sikkert kommer til å holde kontakten med, og det er jeg veldig takknemlig for.

Hvilket råd vil du gi til andre som vurderer å søke på stillingen som seksjonsleder?

Hvis du har lyst å utfordre deg selv, lære mye nytt og oppleve Frankrike på en helt ny måte, søk! Du kommer ikke til å angre!

Seksjonsleder Bayeux_web2

D-dag 2017: Elever fra første- og andreklassen fikk møte krigsveteraner og kastet glans over D-dagsseremonien i Hermanville. Foto: Katrine Knudsen